22 Nisan 2013 Pazartesi

akşam yemeyinde fırında tavuk

Pratik bir yemek olduğunu düşünüyorum. Lezeti de çok güzel.

malzemeler

4 adet tavuk baget
2 adet patates
1adet yeşil biber
1tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1çay kaşığı kara biber
1çolrba kaşığı salça
bir miktar sıvı yağ 
1 adet fırın poşeti

hazırlanışı

Tavuk bagetleri yıkayıp bir kabın içerisine koyun. 
İki adet patatesi ay şeklinde doğrayıp biber ile birlikte içine atın. 
Sıvı yağ, kırmızı biber salça kimyon, tuz vs.ekleyerek iyice karıştırın ve yarım saat bekletin. 
Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın poşetine koyup poşetin ağzını iple bağlayın ve poşete iğne ile birkaç delik açın.
200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.


    Poşetlenmiş şekli

    Pişmiş hali ve akşam yemeği sofram

    Tarhana çorbası,
    Bulgur pilavı,
    Fırında patatesli tavuk,
    
    Akşam yemeğimiz ve aşkitomun yaptığı bulgur pilavı.
   
   :))))))))))))))))
   

2 yorum:

  1. Bu yemekleri yediğim için çok şanslıyım galiba.:))
    Yapanın Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil