malzemeler
1 paket tavuk ızgara 6 adat oluyor
2 su bardağı buğur
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
sıvı yağ
hazırlanışı
tencereye bir miktar yağla beraber tavukları koyun kısık ateşte kendi suyu ile pişsin .Pişen tavuklara 3 su bardağı sıcak su ilave edin bir sürede kaynatın.Biryandan soğanı doğrayıp kavurun ,kavrula soğanın içine yıkanmış bulgurları ilave edip biraz daha kavurun ,en son biber ve tuzu katıp fırın tepsisine boşaltın,null tavukları sıralayın 2 su bardağı sıcak su ,2 su bardağı tavuk suyunu pilavın içine dökün öncede ısıtılmış fırında 20 dk pişirin afiyet olsun.Tepsiye folya kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder